Екипът на сайтовете Traffic News, Plovdiv Time и Plovdiv Now  ви честити Новата 2024 година и пожелава тя

...
Екипът на сайтовете Traffic News, Plovdiv Time и Plovdiv Now  ви честити Новата 2024 година и пожелава тя
Коментари Харесай

Честита 2024! Ако загърбим негативизма и разделението, можем да отворим вратата към по-доброто ни бъдеще

Екипът на сайтовете  Traffic News, Plovdiv Time и Plovdiv Now   ви честити Новата 2024 година и пожелава тя да бъде здрава, мощна и вдъхновяваща. Да е цялостна с шанс, обич, триумфи, положителни провокации и щастливи завършения! Година, в която да мечтаете, да вярвате и следвате задачите, които сте си сложили. Година, в която всеки да бъде част от смяната, която желае да види.  
Прочетете още
Изпратихме 2023 година втори по злощастие в Европейския съюз, само че с близо 300 милионери повече спрямо предходната година. Което за следващ път потвърждава, че щастието не е в парите. Или най-малко не е единствено там. Ако преди две години се деляхме единствено на ваксъри и антиваксъри, то през днешния ден демаркационните линии към този момент са доста повече. Русофили против русофоби, за и срещу Тръмп, либерали против националисти, хора, които желаят да отстранен знаците на руската агитация против такива, които считат, че би трябвало да ги запазят за историята. Дори новогодишните фоейрверки са тематика, която разделя българите. През 2023 единствено оставката Боби Михайлов и невероятните триумфи на българските шахматисти сплотиха нацията. Но не задълго.

Със сигурност в страната ни има повече дела, които могат да ни съберат, в сравнение с да ни разделят. Предизвикателството на хан Кубрат към синовете му е част от българската история, а макар свадите в българския парламент, на фасадата му към момента стои надписът: „ Съединението прави силата “. Десетките благотворителни акции за потърпевши при бедствия, при пожари и заболели деца демонстрират, че не всичко е изгубено.

Светът се трансформира пред очите ни. Дали желаеме или не, дали ни харесва или не- това се случва. Идват генерации без комплексите на предишното, готови за средата, в която живеят. Те са жители на света и считат, че страната ни е положително място за живеене. Носят България и националните й герои в сърцата си, а не по прасците си.

Ако за минута забравим какъв брой сме нещастни /според Евростат/ и се обърнем обратно, ще установим, че към този момент живеем в света – мираж за няколко генерации. Ние сме доста взискателни – само че най-вече към другите. Ако използван към себе си високите критерии, с които мерим нашите политици, дали няма да се окажем под линията? Достатъчно толерантни ли сме към останалите, очаквайки те да бъдат такива и към нас? Или негативизмът – този народен спорт, ни пречи да отворим вратата към едно по-добро бъдеще?

Изборът е само наш. Фокусирайте се върху това да превърнете къщата, блока, комплекса, региона, в който живеете, в едно по-чисто, приветливо и красиво място. Отделете час, с цел да почистите кварталната градинка с детето си. Участвайте в публичните разисквания, които касаят квартала и града. Бъдете част от потребните начинания и това напълно скоро ще рефлектира върху показателя на персоналното ви благополучие. Пазете всяко дърво, борете се за паметниците на културата, а не на пропагандата,  тъй като това е наследството, което оставяме за идващите генерации.

И, несъмнено, информирайте се за всичко, което се случва в Пловдив и региона от Traffic News, Plovdiv Time и Plovdiv Now!

Честита, здрава и сполучлива Нова година!

Снимка: Христо Крачолов

 

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР